Bakgrundsmaterial

Min förståelse för bitcoin och ekonomi växte fram gradvis under en period när jag lyssnade mycket på olika poddar om bitcoin. Det blev en lång process av nötning och mycket repetition. I de fall jag refererar direkt till särskilda fakta finns fotnoter och källor enligt gällande principer i boken.

Ofta är mina egna slutsatser en sammanvägning av kunskap inhämtad under lång tid från många ställen. Allt bakgrundsmaterial som ligger till grund för mina uttalanden hittas här på hemsidan.

Bitcoin fick mig att zooma ut och se samband jag tidigare inte kunnat förstå. Pengar styr precis allt och medan vanligt folk blir fattigare blir de rikaste blir ännu rikare. Det är inte sund och fri kapitalism.

Bitcoinhandboken innehåller en solid grund och jag hoppas att du efter att ha läst min bok vill fortsätta läsa och lära om pengar, politik och bitcoin. Det finns ingen anledning att köpa dyra kurser på temat. Jag kan med gott samvete intyga att nedanstående länkar är bättre än alla online-bli-rik-snabbt-på-bitcoin-kurser på hela internet.

Steg 1: Läs min bok.

Steg 2: Läs, lyssna och titta vidare i min referenssamling nedan.

Nedan ger jag dig några av de länkar jag tycker varit bra att ha för att se sambanden bättre. Här finns länkar till de filmer och texter som betytt mest för mig för att förstå vad bitcoin är. Sammanlagt handlar det nog om tusentals timmar. Därför är de första filmerna på sammanlagt ett par timmar viktigast och ger en bra grund innan du verkligen går på djupet.

Tryckta källor:

Videor:

Artiklar: