Swehodl förlag

Swehodl är en lös sammansättning med personer intresserade av bitcoin. Tillsammans startade en grupp privatpersoner ett svenskt forum och en hemsida med bitcoinutbildning kallad Swehodl. Swe är självklart av förkortning av Sweden och HODL för att ”hodla”.

Swehodl inte knutet till någon person utan det är tänkt att vara likt en symbol för bitcoin i Sverige. För att ge ut en bok krävdes ett förlag och då valde författaren av Bitcoinhandboken att skriva Swehodl som utgivare då det i grund och botten är ett initiativ för att sprida kunskap om bitcoin.

Läs mer om swehodlswehodl.com

Swehodl förlag är inget vanligt förlag. Vänd dig istället till Konsensus.Network när det handlar om distribution av bitcoinböcker. Bitcoinhandbokens författare är knuten dit.

Hodl är ursprungligen en felskrivning av ordet ”hold” och skrevs på Bitcoinforumet Bitcointalk den 18 december 2013 av en pseudonym kallad GameKyuubi. Bakgrunden var att bitcoinkursen hade ökat snabbt och därefter kraschat. Rubriken på forumposten var ”I AM HODLING”. Hans inlägg blev uppskattat och fick många svar omedelbart och en meme var född. HODL.

.